Przewodnik po wzmacniaczach dla początkujących - pytania
Re: Przewodnik po wzmacniaczach dla początkujących - pytania
Gdzie znalazłeś tak tanio? o.O
Na Allegro, koleś mówił, że gdyby nie ja i nie było by innych ofert to puściłby za 250 zł + kw czyli pierwszą ofertę. Lipa, że licytowałem od razu. 

Hohner RP 250 Pro 1985 + Peavey Bandit 112 80W v2
Jaką kolumnę 112 byście polecali?
Mógłbym za nią dać maksymalnie 450 zeta, no może troszkę więcej.
Zastanawiałbym się głównie nad:
-Harley Benton G112
-Kustom Defender 112 Cab
-Harley Benton G112 Vintage
Najbardziej rozmyślam nad dwoma ostanimi opcjami, oczywiście jestem otwarty na inne możliwości.
Mam nadzieję, że mi pomożecie.
Mógłbym za nią dać maksymalnie 450 zeta, no może troszkę więcej.
Zastanawiałbym się głównie nad:
-Harley Benton G112
-Kustom Defender 112 Cab
-Harley Benton G112 Vintage
Najbardziej rozmyślam nad dwoma ostanimi opcjami, oczywiście jestem otwarty na inne możliwości.
Mam nadzieję, że mi pomożecie.
HB Vintage all the way. Ewen. jakiś homemade na dobrym głośniku.
Co myślicie o piecyku Blackstar HT METAL 1: http://www.blackstaramps.com/products/ht-metal-1/ jako piec do grania raczej ciężkiego w domu.
W pełni lampowy, emulowane wyjście do nagrywania dźwięku wprost ze wzmaka, wersja z reverbem kosztuje nowa w sklepie ok.1000 ale to już pomijamy chodzi o sam wzmak.
W pełni lampowy, emulowane wyjście do nagrywania dźwięku wprost ze wzmaka, wersja z reverbem kosztuje nowa w sklepie ok.1000 ale to już pomijamy chodzi o sam wzmak.
Jak go dorwiesz gdzieś w Polsce... Bardzo mi się podobają HT od Blackstara, fajna opcja z tym ISF... Sam niedługo najprawdopodobniej kupuję HT5. Oglądałem recenzje i same pozytywy o tych nowych "Metalach" pisali, przynajmniej o 5'kach, nie wiem jak HT1.
Aha - to nie jest w pełni konstrukcja lampowa. Oparta jest na lampach, ale preamp to w dużej mierze konstrukcja analogowa.
Aha - to nie jest w pełni konstrukcja lampowa. Oparta jest na lampach, ale preamp to w dużej mierze konstrukcja analogowa.
gizmi7 pisze:to nie jest w pełni konstrukcja lampowa. Oparta jest na lampach, ale preamp to w dużej mierze konstrukcja analogowa.
Hm? A lampy są cyfrowe, jak rozumiem?
Akurat "brzmienie lampy" bierze się raczej z lampowej końcówki niż preampu.
You're all the same, the lot of you, with your long hair and faggot clothes. Drugs, sex…every sort of filth. And ya hate the police, don't ya?
Oj gizmi gizmi xD Za bardzo patetyczny jesteś, szczególnie z tymi boldami 
A JCM900 to niby myślisz jak zrobiony?
O tak:

A JCM900 to niby myślisz jak zrobiony?

O tak:

matiuk pisze:Co myślicie o piecyku Blackstar HT METAL 1: http://www.blackstaramps.com/products/ht-metal-1/ jako piec do grania raczej ciężkiego w domu.
"w pełni lampowy"
a jak ma się sprawa z Laney Cub 12r? w sumie lepszy głośnik bo 12" Celestiona, do tego pętla efektów no i cenowo 1,5 stówy w kieszeni ale do cięższego grania trza by go czymś dopalić tylko czym żeby nie spieprzyć brzmienia? No i z dostępnością w Pl nie ma problemu nie to co w przypadku Blackstara...