[K] Zoom Q 3

Awatar użytkownika
ksantyp
Redaktor
Posty: 4512
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 11:34 - wt

[K] Zoom Q 3

Postautor: ksantyp » 18 grudnia 2010, 15:50 - sob

viewtopic.php?f=20&t=4522

Chyba se to kupie.
DOBRE WIOSŁA W JESZCZE LEPSZYCH CENACH.
FOG Shop - zapraszam do sklepu dla Gitarzystów
http://www.fogshop.pl

Awatar użytkownika
Konrad_89
Posty: 212
Rejestracja: 30 listopada 2008, 22:01 - ndz

Re: [K] Zoom Q 3

Postautor: Konrad_89 » 18 grudnia 2010, 16:14 - sob

Jakość IMO bardzo dobra, jak na takie urządzonko. Mam taką starą cyfrówkę w cenie mniej więcej takiej samej jak ten sprzęcik, a filmy nagrane tym aparatem w porównaniu do tego to... lepiej nie mówić :P

Awatar użytkownika
kaligula
Sponsor
Posty: 373
Rejestracja: 26 października 2009, 22:39 - pn

Re: [K] Zoom Q 3

Postautor: kaligula » 18 grudnia 2010, 18:15 - sob

Jeszcze jedna próbka z próbowni

http://www.youtube.com/watch?v=sZly2GJ-B38
...nic bardziej człowieka nie wzrusza niż prosta fujara pastusza...

Awatar użytkownika
kaligula
Sponsor
Posty: 373
Rejestracja: 26 października 2009, 22:39 - pn

Re: [K] Zoom Q 3

Postautor: kaligula » 18 grudnia 2010, 18:17 - sob

Konrad_89 pisze:Jakość IMO bardzo dobra, jak na takie urządzonko. Mam taką starą cyfrówkę w cenie mniej więcej takiej samej jak ten sprzęcik, a filmy nagrane tym aparatem w porównaniu do tego to... lepiej nie mówić :P

No myślę że słabo z światłem a po przetworzeniu na wrzucie jeszce się pogorszyla jakość..
...nic bardziej człowieka nie wzrusza niż prosta fujara pastusza...

Awatar użytkownika
MithOnFrenzy
Sponsor
Posty: 281
Rejestracja: 02 lipca 2009, 22:34 - czw

Re: [K] Zoom Q 3

Postautor: MithOnFrenzy » 18 grudnia 2010, 18:23 - sob

Bardzo fajny sprzęcior ale czy w przypadku posiadania czegoś do nagrywania wideo nie taniej wyszłoby dokupić mikrofon?

Awatar użytkownika
kaligula
Sponsor
Posty: 373
Rejestracja: 26 października 2009, 22:39 - pn

Re: [K] Zoom Q 3

Postautor: kaligula » 18 grudnia 2010, 18:29 - sob

MithOnFrenzy pisze:Bardzo fajny sprzęcior ale czy w przypadku posiadania czegoś do nagrywania wideo nie taniej wyszłoby dokupić mikrofon?

Dużą zaletą jest automatyczne dostosowanie pozomu nagrywania tak że nigdy nie będzie trzasków a póżniej można podciągnąć nagranie na masteringu.Jest też przełącznik na high level sprawdzający się przy słabszym sygnale oraz low na wysokie głośności.Współpracę ułatwia wskaznik na ekranie.

Jeszce próbka audio z dzisiejszego grania.Znalazłem paru ludzi i zaczynamy grać-na razie robimy mandatory i to pierwszy raz więc wybaczcie nierówności itp :facepalm:
http://kalygula.wrzuta.pl/audio/5Er38rU ... m_q3_audio
...nic bardziej człowieka nie wzrusza niż prosta fujara pastusza...

RPA
Moderator
Posty: 3266
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 13:12 - wt

Re: [K] Zoom Q 3

Postautor: RPA » 18 grudnia 2010, 22:32 - sob

Dobry Slejer :) Zajebista jakość jak nagranie z próby na setę. Musicie mieć niezły sprzęt na salce :)
You're all the same, the lot of you, with your long hair and faggot clothes. Drugs, sex…every sort of filth. And ya hate the police, don't ya?

Awatar użytkownika
Baton
Posty: 2810
Rejestracja: 25 sierpnia 2008, 21:19 - pn

Re: [K] Zoom Q 3

Postautor: Baton » 18 grudnia 2010, 22:47 - sob

Na taki mały fajny sprzęciki dobrze to nagrywa. Świetna sprawa do nagrywania prób czy testów w sklepach.

shymchack
Moderator
Posty: 3009
Rejestracja: 13 sierpnia 2008, 01:32 - śr

Re: [K] Zoom Q 3

Postautor: shymchack » 06 lutego 2011, 11:33 - ndz

No wypas sprzęcior, ja się bawiłem zoomem H2 zdaje się, handy recorderem i byłem zszokowany ogólnie. Co prawda nie bawiłem się nim w hałasie, ale to co było słychać jak się go odpalało i naprawdę niski poziom szumów, to już było wypasione.

kaligula pisze:Gdy nagrywamy wyłącznie dźwięk, częstotliwość rejestrowanego materiału może wynosić aż 96 kHz.


Błąd! ;) Częstotliwość rejestrowanego materiału to MAX 48kHz w przypadku próbowania z częstotliwością 96kHz. Inaczej może nas zaskoczyć aliasing (Patrz prawo Shannona - chyba najważniejsze w przetwarzaniu A/C, częstotliwość Nyquista i aliasing). Poza tym kto by nagrywał jakiś sygnał 96 czy nawet 48kHz?:D Po prostu im większa częstotliwość próbkowania tym wierniej odtworzony sygnał analogowy.
Zwykle przed próbkowaniem jest zastosowany (a przynajmniej powinien być) filtr dolnoprzepustowy ograniczający częstotliwość graniczną widma sygnału analogowego do 1/2 (a w tym przypadku może nawet 1/4 - tu już trzeba by się zwrócić gdzieś wyżej czy takie zabiegi się stosuje) częstotliwości próbkowania.


Wróć do „Komentarze do próbek”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość