Line 6 GX a Windows MP i Winamp - brak dźwięku

- jak nagrywać w domu i nie tylko
Awatar użytkownika
kwadratowy
Posty: 169
Rejestracja: 29 października 2008, 10:19 - śr

Line 6 GX a Windows MP i Winamp - brak dźwięku

Postautor: kwadratowy » 17 kwietnia 2015, 08:00 - pt

Powróciłem do używania toneporta jako karty w moim lapie i pod farm śmiga elegancko. Mam problem tylko z dźwiękiem z winampa i z windows MP. Otóż jak jest otwarty PODfarm to nie działa w ogóle winamp i WMP. O co może chodzic? Dzwieku z netu np. youtuba działają bez problemu. Ale jak wyłacze PODfarma to znowu wszystko działa. Aha i tone port nie widzi mi też Amplitube'a - chociaż ustawiłem w nim GX'a jako sterownik.

Czy ktoś zorientowany w tych sprawach mógłby mi pomóc? Z góry dzięki!
"Limp Bizkit suck cock!!!"

Zakk Wylde

Awatar użytkownika
Jakub_Z.
Sponsor
Posty: 2960
Rejestracja: 25 kwietnia 2009, 18:12 - sob

Re: Line 6 GX a Windows MP i Winamp - brak dźwięku

Postautor: Jakub_Z. » 17 kwietnia 2015, 10:39 - pt

No niestety wiele nie pomogę - bo ja tylko nagrywam. Ale jak mam go odpalonego to ani foobar, ani cokolwiek z dźwiękiem w przeglądarce NIE DZIAŁA.

Podejrzewam, że jedynie grzebaniem w ustawieniach odtwarzania i nagrywania możesz coś zdziałać... Tudzież w sterownikach asio.
Obrazek

shymchack
Moderator
Posty: 3009
Rejestracja: 13 sierpnia 2008, 01:32 - śr

Re: Line 6 GX a Windows MP i Winamp - brak dźwięku

Postautor: shymchack » 17 kwietnia 2015, 11:15 - pt

Przede wszystkim odpalaj jakiekolwiek dźwięki dopiero po podpięciu/odpięciu PODa. Nigdy nie podłączaj poda np. jak winamp chodzi. Pokombinuj z podłączaniem i odłączaniem w różnych momentach - jak winamp działa, nie działa etc. Ja kiedyś używałem winampa i pamiętam, że miałem podobne jazdy, ale nie z PODem. Po zmianie źródła dźwięku się wieszał.


Wróć do „Recording”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość