problem z elektroniką

- co możesz zrobić bez lutnika/elektronika
połeć
Posty: 14
Rejestracja: 09 marca 2015, 21:05 - pn

problem z elektroniką

Postautor: połeć » 20 września 2015, 12:02 - ndz

Hej,

Panowie mam problem ze zlutowaniem elektroniki w gitarze.

Układ to 2xH, 1 vol i 1 tone. Przetwornik pod mostem TB-14 SD, pod gryfem stary epipok 1 żyłowy epipon (zostać miał tymczasowo).

Po zlutowaniu zgodnie ze schematem ze stronki SD (przetwornik Epiphone'a kabel w owijce to przełącznika, goły do potka volume, SD zgodnie z zaleceniem ze stronki) i podłączeniu do wzmaka na wzmaku jest zero dźwięku plus potek volume zaczął się grzać. :facepalm:

Ktoś podpowie co zrobiłem nie ten tego...?

RPA
Moderator
Posty: 3266
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 13:12 - wt

Re: problem z elektroniką

Postautor: RPA » 20 września 2015, 15:31 - ndz

Jeśli układ jest identyczny z poprawnym, to może upaliłeś któryś potencjometr podczas lutowania? Jak przelutowanie układu nie da efektu, polecam wymienić.
You're all the same, the lot of you, with your long hair and faggot clothes. Drugs, sex…every sort of filth. And ya hate the police, don't ya?

połeć
Posty: 14
Rejestracja: 09 marca 2015, 21:05 - pn

Re: problem z elektroniką

Postautor: połeć » 20 września 2015, 16:39 - ndz

Naprawione, zawinił przypalony kabelek.

Spiąłem za to pickupa na krótko, ale odzywa się w ciul cicho. Słyszałem, że SD mają tendencję do przerywania na jednej z cewek i wtedy nie gadają. Jak można to sprawdzić na 100%? Względnie jak naprawić?


Wróć do „DIY”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość