AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

- co możesz zrobić bez lutnika/elektronika
Awatar użytkownika
wlosien
I have 12" d***!
Posty: 943
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 20:25 - wt

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: wlosien » 07 marca 2011, 23:12 - pn

heh, pewnie będziesz miał inaczej ułożone kolorki kabli i wtedy lutując zgodnie ze schematem nie zagra. nie ma tam idiotoodpornego systemu, który nie pozwala podpiąć źle?
Ruchasz się, czy trzeba z Tobą chodzić?
Yo Koks.http://www.youtube.com/watch?v=lXbVUbfJcvI

borysfi
Posty: 2
Rejestracja: 16 września 2010, 13:36 - czw

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: borysfi » 04 października 2011, 21:35 - wt

Siema a jeżeli mam set emg to jak to podłączyć do 3-pozycyjnego przełącznika od strato.
Secik na szybkozłączki.

Awatar użytkownika
Jacek B.
ex Cooper
Posty: 7196
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 00:25 - wt

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: Jacek B. » 04 października 2011, 21:44 - wt

A czym się różni 3 pozycyjny od strato od tego tutaj? Bo zdaje się ma również 4 miejsca lutowania, mianowicie 2 wejścia, 1 wyjście i masę.

nooken
Posty: 7
Rejestracja: 25 stycznia 2010, 13:56 - pn

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: nooken » 14 listopada 2012, 15:23 - śr

Cześć, chcę w moim epiphonie wymienić pickup pod mostem z aktywnego EMG 81 na pasywny gibsonowski...jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o układy i co do czego przylutować...mógłby mi ktoś napisać łopatologicznie co do czego podłączyć a co odłączyć? Załączam zdjęcia :) Z góry dzięki

http://img801.imageshack.us/img801/4999 ... 001360.jpg
http://img443.imageshack.us/img443/2209 ... 009758.jpg
http://img443.imageshack.us/img443/4382 ... 042238.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/5071/2 ... 851605.jpg
http://img809.imageshack.us/img809/2550 ... 724705.jpg

Awatar użytkownika
Jacek B.
ex Cooper
Posty: 7196
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 00:25 - wt

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: Jacek B. » 14 listopada 2012, 15:27 - śr

Potrzebujesz potencjometrów 500k, posiadasz owe?

nooken
Posty: 7
Rejestracja: 25 stycznia 2010, 13:56 - pn

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: nooken » 14 listopada 2012, 15:38 - śr

a żebym to ja wiedział :/

nooken
Posty: 7
Rejestracja: 25 stycznia 2010, 13:56 - pn

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: nooken » 14 listopada 2012, 15:39 - śr

a te które są teraz zamontowane to nie są 500k?

Awatar użytkownika
Jacek B.
ex Cooper
Posty: 7196
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 00:25 - wt

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: Jacek B. » 14 listopada 2012, 15:56 - śr

No skoro masz EMG to masz 25k. Użyj google, poczytaj trochę, bo mi się nie chce pisać ciągle tych samych elaboratów ;)

nooken
Posty: 7
Rejestracja: 25 stycznia 2010, 13:56 - pn

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: nooken » 14 listopada 2012, 16:00 - śr

ale sprawa jest taka że tylko ten emg 81 jest aktywny a druga przystawka to pasywny humbucker epiphona więc nie wiem czy przez to nie jest jakoś inaczej w tych potencjometrach...

Awatar użytkownika
Jacek B.
ex Cooper
Posty: 7196
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 00:25 - wt

Re: AKTYWNE PICKUPY - jak to zrobić???

Postautor: Jacek B. » 14 listopada 2012, 16:12 - śr

To ja mam wiedzieć co Ty tam masz? :P


Wróć do „DIY”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość