[A] Zasilanie efektów gitarowych.

- tego nie dowiesz się z telewizji!
shymchack
Moderator
Posty: 3009
Rejestracja: 13 sierpnia 2008, 01:32 - śr

Re: [K] Zasilanie efektów gitarowych.

Postautor: shymchack » 26 kwietnia 2013, 14:56 - pt

Jeżeli nie rozumiesz co napisałem w pierwszej odpowiedzi do Ciebie, to niestety sobie nie poradzisz.
Jak masz problem (a skoro tak reagujesz na normalne posty to chyba masz) to nie wypowiadaj się na forum. Nie czytaj między wierszami kiedy nie trzeba.

Awatar użytkownika
Jacek B.
ex Cooper
Posty: 7198
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 00:25 - wt

Re: [K] Zasilanie efektów gitarowych.

Postautor: Jacek B. » 26 kwietnia 2013, 15:05 - pt


Awatar użytkownika
DarreX
Sklep/Producent
Posty: 2143
Rejestracja: 05 sierpnia 2010, 11:26 - czw

Re: [K] Zasilanie efektów gitarowych.

Postautor: DarreX » 26 kwietnia 2013, 16:15 - pt

Jesteś pewien, że jednym gniazdem PS MS-2 zasilisz 1200mA Timefactora? Oo
----------------------------
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek B.
ex Cooper
Posty: 7198
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 00:25 - wt

Re: [K] Zasilanie efektów gitarowych.

Postautor: Jacek B. » 26 kwietnia 2013, 16:18 - pt

W jednej sekcji masz 5 wyjść które w sumie dają 1200 mA.
A TF na pewno tyle nie pobiera, skoro oryginalny zasilacz jest na 1200 mA, bo zapas musi być c'nie? ;)

Awatar użytkownika
DarreX
Sklep/Producent
Posty: 2143
Rejestracja: 05 sierpnia 2010, 11:26 - czw

Re: [K] Zasilanie efektów gitarowych.

Postautor: DarreX » 26 kwietnia 2013, 19:21 - pt

No właśnie śmiesznie, bo na obudowie jest napisane 1200mA, czyli według logiki tyle ile powinno być przeznaczone na urządzenie.

Ale generalnie to MS-2 spokojnie uciągnie:
http://www.youtube.com/watch?v=lkISu3NBRH4
----------------------------
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek B.
ex Cooper
Posty: 7198
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 00:25 - wt

Re: [K] Zasilanie efektów gitarowych.

Postautor: Jacek B. » 26 kwietnia 2013, 19:26 - pt

No ;) Klasyka :D

Ale najlepsze jaja są z zasilaniem modelerów Line 6. Dedykowane zasilacze są również mocno prądodawcze i do tego AC. Okazuje się jednak, że spokojnie hula to na (chyba) 300mA i DC ^^ Gdzieś tam jakiś prostownik jest, bla bla (tu trzeba poczytać na mądrych stronach) Ale zasadniczo jest to chyba logiczne, bo efekty te działają też na baterie.


Wróć do „Artykuły”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość