Strojenie klasyka

- gitary akustyczne i klasyczne
emo_boy
Posty: 9
Rejestracja: 07 marca 2010, 21:47 - ndz

Strojenie klasyka

Postautor: emo_boy » 22 września 2010, 16:41 - śr

Siema. Mam problem bo kupilem struny ktore juz zamocowałem i chodzi o to że pobrałem program komputerowy do strojenie AP Tuner 3 i chodzi mi o to czy jak ją nastrajam tym programem to mam mieć przyciśnięty 5 próg ??
s I a N o P i s S

Awatar użytkownika
Reign
Posty: 77
Rejestracja: 09 marca 2010, 23:30 - wt

Re: Strojenie klasyka

Postautor: Reign » 22 września 2010, 16:51 - śr

:facepalm:

Grasz puste struny.

Na 5. progu masz taki sam dźwięk jak struna wyżej... np. jak E6 przyciśniesz na 5. progu to masz taki sam dźwięk jak struna A5 pusta. Wyjątkiem jest struna G która na 4. progu ma taki sam jak H

shymchack
Moderator
Posty: 3009
Rejestracja: 13 sierpnia 2008, 01:32 - śr

Re: Strojenie klasyka

Postautor: shymchack » 22 września 2010, 20:36 - śr

No bez żartów. Instrukcja obsługi stroika na forum internetowym. Niedługo ludzie zaczną pytać jak wygląda gitara.


Wróć do „Pudła”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość