Metronom. Ale jaki?

- struny, kapodastery, środki czyszczące itd.
Awatar użytkownika
oipryszek
Sponsor
Posty: 521
Rejestracja: 02 listopada 2012, 11:19 - pt

Metronom. Ale jaki?

Postautor: oipryszek » 26 kwietnia 2014, 19:53 - sob

Więc? Wstyd się przyznać, ale nie miałem i nie mam :/ Myślę o mechanicznym, ale przy słuchawkach kupa. Polećcie taki, którego używacie. Mam czym stroić, więc to nie argument za elektronicznym. Help pleeease :)
Trzy akordy, darcie mordy!

Awatar użytkownika
.rogaty
Sponsor
Posty: 1387
Rejestracja: 15 września 2010, 16:31 - śr

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: .rogaty » 26 kwietnia 2014, 20:01 - sob

Ja używam Best Metronome na Adroida. A do nagrywania natywny Reaper'owski. :P Ja wiem czy jest sens ładować się w mechaniczny? Byle równo klikało i miało możliwość ustawiania akcentów.
I'm like a mushroom in this company - kept in darkness and fed with shit.

Awatar użytkownika
oipryszek
Sponsor
Posty: 521
Rejestracja: 02 listopada 2012, 11:19 - pt

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: oipryszek » 26 kwietnia 2014, 20:30 - sob

Heh, dzięki :) Niezłe. Na telefon nie zapodam bo wspieram anti smartfon front :E ale netbook da sobie z tym radę ;)
Kurna, jakie to było proste Oo
Trzy akordy, darcie mordy!

shymchack
Moderator
Posty: 3009
Rejestracja: 13 sierpnia 2008, 01:32 - śr

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: shymchack » 26 kwietnia 2014, 23:42 - sob

A co z metronomami on-line? Złe? Albo aplikacje na Windowsa. Raczej sporo tego w necie ;-)

Awatar użytkownika
Michuu1059
ex Pajlok
Posty: 608
Rejestracja: 01 września 2009, 21:49 - wt

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: Michuu1059 » 26 kwietnia 2014, 23:57 - sob

Ja korzystam z mojego metronomu:
http://fx-team.fulara.com/upbeat-metronome/

Awatar użytkownika
oipryszek
Sponsor
Posty: 521
Rejestracja: 02 listopada 2012, 11:19 - pt

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: oipryszek » 27 kwietnia 2014, 06:19 - ndz

No dzięki chłopaki :) Nie wziąłem pod uwagę możliwości kompa. W poszukiwaniach skupiałem się na jakimś urządzeniu zewnętrznym. Ten od .rogatego jest całkiem spoko :) THX.
Trzy akordy, darcie mordy!

Awatar użytkownika
ksantyp
Redaktor
Posty: 4512
Rejestracja: 12 sierpnia 2008, 11:34 - wt

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: ksantyp » 27 kwietnia 2014, 09:45 - ndz

My używamy tego na próbach, przepuszczonego przez wzmacniacz Yamaha ga10, działa :|)

Obrazek
DOBRE WIOSŁA W JESZCZE LEPSZYCH CENACH.
FOG Shop - zapraszam do sklepu dla Gitarzystów
http://www.fogshop.pl

Awatar użytkownika
gizmi7
Tyle przegrać!
Posty: 865
Rejestracja: 07 sierpnia 2011, 13:32 - ndz

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: gizmi7 » 27 kwietnia 2014, 19:47 - ndz

Gdy grałem w zespole, czasem używałem Qwik Tune, jak nie byłem pewny, czy perkusista na pewno ogarnia :D i też byłem zadowolony.

Awatar użytkownika
Treveis
Sponsor
Posty: 60
Rejestracja: 28 marca 2013, 14:31 - czw

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: Treveis » 28 kwietnia 2014, 07:20 - pn

ja tez nie mam smartfona, a na komórce mam azi metronome 2.0
http://software.aziraphal.com/Metro2.php

Awatar użytkownika
oipryszek
Sponsor
Posty: 521
Rejestracja: 02 listopada 2012, 11:19 - pt

Re: Metronom. Ale jaki?

Postautor: oipryszek » 30 kwietnia 2014, 16:22 - śr

Dzięki za wszystkie pomocne propozycje :)
@Trevis: u mnie nie działa :(
Trzy akordy, darcie mordy!


Wróć do „Akcesoria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość