[K]Rodzaje efektów gitarowych.
Re: [K]Rodzaje efektów gitarowych.
Mam pytanie. Istnieją takie Delaye, które delayują wszystko, co zostało zagrane do momentu wyłączenia Delaya? Tzn chciałbym, aby w momencie wyłączenia efektu, Delay przestał przetwarzać dalszy sygnał, ale dokończył przetwarzanie wszystkiego, co było zagrane przed jego wyłączeniem (czyli nie ucinał efektu w momencie wyłączenia, wiecie ocb). Tzn. głupie pytanie - musi być taka opcja, tylko czy takie zwyczajne, nie bardzo drogie Delaye pozwolą na taki manewr? Jak Ibanez DE-7
Takie coś to tylko w FL Studio i pochodnych zią, ale trzeba kombinować 
(typu routing iluś tam procent danej ścieżki na kanał z delayem, potem routing powoli wyłączamy a delaj na ścieżce zostaje...)
Chyba że szybko odłączysz kabel gitarowy od delaya to delay pozostanie ale gitary nie będzie... No wiesz

(typu routing iluś tam procent danej ścieżki na kanał z delayem, potem routing powoli wyłączamy a delaj na ścieżce zostaje...)
Chyba że szybko odłączysz kabel gitarowy od delaya to delay pozostanie ale gitary nie będzie... No wiesz

Tzn wiem, że jest jedna opcja, bo sam ją wymyśliłem i wcale nie było trudno. PSM przed Delayem, jeden out do delaya i dalej do przejściówki 2in->1out, a drugi out PSMa do następnego efektu w łańcuchu
Tylko się zastanawiam czy można tego uniknąć 
Kup ode mnie PSMa LOL
- xtp

Kup ode mnie PSMa LOL

shymchack pisze:Tzn. głupie pytanie - musi być taka opcja, tylko czy takie zwyczajne, nie bardzo drogie Delaye pozwolą na taki manewr? Jak Ibanez DE-7
Przecież grałeś na DE-7 i powinieneś pamiętać, że przestaje przetwarzać sygnał i ucina efekt w momencie naciśnięcia.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 15:03 - pt przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz.
- MAILOSZ_YARR
- Sponsor
Mi się zdaje że to loopery jakieś połączone z delaye pozwalają na efekty jakie chce uzyskać Szymek, ale jeśli strzeliłem głupotę, to przepraszam
.

@Baton
Właśnie dlatego napisałem "Jak DE-7", bo pamiętam, że DE-7 obcina. Właśnie wtedy się zacząłem zastanawiać czy istnieje efekt, który ma taką możliwość 

Spoko nie do końca Cię zrozumiałem 

Ale loopery to chyba jeszcze drożej wyjdą niż delay + psm 

- MAILOSZ_YARR
- Sponsor
Szymuś, w żadnym wypadku nie jest to tania zabawa...
ale nie powiem, jest to przydatne, szczególnie jeśli gra sie samemu ;p
ale nie powiem, jest to przydatne, szczególnie jeśli gra sie samemu ;p
Są oczywiście takie delaye. L6 DL4 na przykład. Można włączyć taką opcję.
Sa też loopery które nie ucinają tej końcówki powtórzeń.
Sa też loopery które nie ucinają tej końcówki powtórzeń.